fbpx Skip to main content

İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi düşünen bireylerin bir diş hekimiyle görüşerek detaylı bir muayene yaptırmaları önemlidir. İmplant tedavisi, doğru şekilde uygulandığında uzun vadeli estetik ve fonksiyonel avantajlar sunan bir diş tedavi seçeneğidir.

444 39 77

İmplant Nedir?

İmplant, hem estetik hem de sağlıklı bir ağız yapısı için oldukça önemli bir operasyondur. Çeşitli nedenlerden dolayı diş kaybı yaşayan hastalara uygulanan implant, titanyum denilen maddeden yapılmaktadır. Vida şeklinde küçük metal parçaları olan implant, diş kökünün yerine geçmektedir. Çene ile bütünleşmesi, dişini kaybeden hastalar için büyük rahatlık sağladığından tercih sebebi sayılabilir. Ayrıca implant uygulamasında, yanlarda bulunan dişler ( var ise) kesinlikle zarar görmemektedir. İnceltme, kesme, törpüleme gibi sağlıklı dişlere uygulanan yöntemler implant yapımında söz konusu değil. Özel durumlar dışında (çene kemiği yapısı uygun olmaması, ergenlik yaşı) herkes implant yaptırabilir. Bir tane diş kaybı için yapılabileceği gibi birden fazla diş boşluğu olan bölgeye de uygulanabilir. Bu konuda bir kısıtlama söz konusu değildir.

İmplant yapımında büyük oranda titanyum kullanılır. Bunun en önemli nedeni, titanyumun insan vücuduna uyumlu olması diyebiliriz. İçeriğindeki maddeler, ağızda oluşan sıvılardan etkilenmez. Dolayısıyla iltihap, alerjik reaksiyon gibi olumsuz durumlarla karşılaşılmaz. Çene kemiği ile kaynaşma süresi daha kısadır. Ağız içerisinde, kişiyi rahatsız edici yabancı madde gibi durmaz.

Tüm bu olumlu sonuçlar göz önüne alındığında implant için titanyum kullanılması oldukça önemlidir.

Herkes İmplant Yaptırabilir mi?

Aşağıdaki durumları yaşayan kişiler implantı rahatlıkla yaptırabilirler;

  • Çene kemiği gelişimi tamamlanmış, yüz hatları oturmuş kişiler,
  • Bir ya da birden fazla diş kaybı olanlar,
  • Köprü yaptırma gereksinimi olan ancak çevresindeki dişlere müdahale edilmesini istemeyen kişiler,
  • Birden fazla diş kaybı olanlar olduğu gibi dişlerin tümünü kaybedenler,
  • Diş eti hastalığı olmayanlar,
  • Yeterli kemik yüksekliği bulunan,
  • Diş eti hacmi ve kalitesi uygun olanlar,
  • Çıkarılabilen diş protezlerini kullanamayan kişiler,
  • Diyabet hastaları, yüksek tansiyonu olan hastalar hekimlerinin onayı dahilinde implant yaptırabilirler.

Bu uygulamada yaş sınırlaması erişkinlik ile başlar ve üst sınırı bulunmaz.

İmplant Fiyatları

İmplant fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Nitekim hastanın çene yapısı, kaç tane implant uygulanacağı, geçireceği farklı operasyon olup olmaması gibi etmenler fiyatların değişiklik göstermesine neden olacaktır.

Aşağıdaki formu doldurarak size özel implant fiyatı göndermemizi sağlayabilirsiniz.

İmplant için Uygunluk :

  • İmplant aşamalı ve süreç gerektiren bir işlemdir. Öncelikle muayene olmalı, implant yapımına uygun olup olmadığınız araştırılmalıdır. Bu da muayene sırasında röntgen çekimi yaptırdığınızda anlaşılabilir.
  • Eğer çene yapınız uygunsa ve çene kemiğiniz yeterince güçlü ise sorunsuz şekilde diğer aşamalara geçebilirsiniz. Ancak çene kemiğiniz çok sert ya da fazla yumuşaksa bu durum düzeltilmeye çalışılır. Güçlendirici takviyeler ile normal seviyeye getirilmiş olunur.
  • Bunun dışında çene yapınızın yüzünüze oturmuş olması gerekir. Bu nedenle en az 18 yaşını doldurmuş olmalısınız. Özel durumlarda istisnai olarak 18 yaş altı kişilerde de yapılabilir.
  • Diyabet hastaları, kalp ve yüksek tansiyon hastaları doktor izni almak durumundadır.
  • Çene kemiği az miktarda olan hastalar, iyileştirme uygulansa bile her zaman olumlu sonuç alamayabilir. Nitekim implant, çene altında bulunan kemik ile kaynaşmalıdır. Bu da kişiden kişiye bünyeden bünyeye farklılık gösterir.

İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisinde lokal anestezi kullanılmaktadır. Yani, işlem yapılacak bölge uyuşturularak tedavi yapılır. Bu esnada kesinlikle acı hissetmezsiniz.

Operasyon öncesi hekiminiz gerekli hijyen kontrollerini yapar. Sonrasında işleme geçmeye hazır olduğunuzda implant yapılacak olan bölgeye lokal anestezi uygular. Kısa sürede uyuşan bölgeleye müdahale edilir.

Diş boşluğuna, implantın sığabileceği genişlikte ve derinlikte kesi atılır. Sonrasında implant bu boşluğun içerisine yerleştirilir ve dikiş ile kapatılır. Bu süre saatlerce sürmez. Hekiminizin hızına ve yapılan işlem uygulamasına göre en fazla 20 dakika sürer. Daha önce de belirttiğimiz gibi işlemler sırasında asla ağrı hissedilmez. Ağızdaki uyuşukluk 3-4 saat içerisinde tamamen geçer. İşlem sonrası ağrı, sancı oluşumuna karşın hekiminizin yazdığı ağrı kesici hap kullanılır.

İmplant yerleştikten sonra bekleme aşamasına geçilir. Birkaç hafta içerisinde dikişler alınır. Doktorunuzun vereceği tarihte muayeneye giderek yine acısız şekilde dikişleriniz alınır. Kemik ile kaynaşma süresi 3 ay kadar sürebilir. Bazı hastalarda daha da uzayabilir. Sonrasında implantın üzerine yapılacak olan porselen dişlere geçilir. Ölçü alımı, dişin estetikliği, şekil düzeltmesi gibi aşamalarla birlikte bir hafta sonra porselen dişler implantın üzerine yerleştirilir.

İmplant Ne Kadar Sürer?

Bu uygulama kişiden kişiye değişen özel bir süreçtir. Kemiğin implant ile kaynaşması, ağızda oluşabilecek iltihap, enfeksiyon, hastada şeker rahatsızlığı buna benzer etmenler süreci uzatmaktadır. Bazı hastalarda implant tutmadığı da görülebilir. Çene kemiği mesafesinin azlığı, damağın aşınmış olması, diyabet sonucu oluşan sorunlar kemikle kaynaşmayı engelleyebilir. Ancak bu durum çok sık görülmez. Hekimler, tedavi öncesi bu durumla karşılaşma riskini en aza indirmektedir.

Ortalama bir hastada kemikle implantın kaynama süresi 3 ile 6 ay arasında değişkenlik gösterir. Kaynama gerçekleştikten sonra sadece porselen dişlerinizin gelmesini beklemeniz gerekecek.

İmplant Nasıl Çıkartılır?

İmplantın çıkarılması işlemi sanılanın aksine zor ve zahmetli bir işlem değildir. En az yapımı kadar kolay ve ağrısızdır. İşlem esnasında diş çekimi kadar basit bir yöntem uygulanır. Özel aletler ile hekiminizin usta elleri bir araya gelerek yerleştirilmiş olan implant geri çıkarılır. Çıkarma işleminden sonra yerinde boşluk oluşacaktır. Dikiş ile açılan bölge tekrar kapatılır. İyileşme süreci bitene kadar başka bir işlem yapılmaz. İmplant çıktıktan sonra birkaç gün yeri ağrıyabilir. Hekiminizin yazdığı ağrı kesici ilacı düzenli kullandığınız taktirde en az sıkıntı ile atlatmış olursunuz. Bazı bünyelerde yüzde hafif şişlik, çene bölgesinde az miktarda morluk görülebilir. Bunlar olabilecek tepkilerdir.

İmplantın çıkarılmasını gerektiren durumlar vardır. Bunlarda bazıları:

  • Çene kemiğinin yetersiz düzeyde olması sonucu implantın köke yerleşememesi,
  • İşlem sonrası diş temizliğine yeteri kadar önem verilmemesi,
  • Kullanılan malzemenin kalitesinin kötü olması,
  • Ağızda geçmeyen yaralara neden olması,
  • Durdurulamayan diş eti kanaması,
  • İmplant kullanım süresinin dolmuş olması, ( bazı firmalar ömür boyu garanti verirken bazıları belirli bir süre sunmaktadır.)
  • Çene kemiği oturmadan implantın yapılmış olması, ( yaşın etkilediği bir faktör diyebiliriz.)
  • Diyabet rahatsızlığından kaynaklı olumsuzluklar.

Bu gibi durumlarda implant çıkarılmalıdır. Sorun çözüldükten sonra şayet hastanın da isteği ile tekrar takılabilir.

Ağız bakımınızı düzgün yapmanız implantın ömrünü uzatır. İmplant bakımı, kişiyi zorlayan ekstra ürünler isteyen fazladan zaman ayırmanızı gerektiren bir iş değildir. Diş sağlığınız için günlük dişlerinizi fırçalıyorsanız, ağız bakım suyunu unutmuyorsanız, aralıklarla diş hekiminize kontrole gidiyorsanız implantınıza iyi bakıyorsunuz anlamına gelir. Böylece implantınızın ömrünü daha fazla uzatmanız anlamına gelir.

İmplant Nasıl Yerleştirilir?

İmplant yerleştirme işlemi kişiye özel bir işlemdir. Çene durumu, kemik yapısı gibi kişiden kişiye farklılık gösteren durumlar yerleştirme için önemlidir. İmplant, diş kökü yerine geçen, titanyumdan yapılan küçük vida şeklindeki malzemedir. Çene kemiği ile bu vidanın kaynaşması süreci ilk aşamadır. 3 ile 6 ay arası bekleme süresinin ardından implant, kemikle bütünleşir. İşte bu esnada protez diş yapımına geçilebilir. İmplantın olduğu bölge tekrar açılarak dişin yerine geçen zirkonyum maddesi yahut metal karışımlı porselen diş yerleştirilir. Bu işlem çok uzun sürmez. Yerleştirme, hekimlerin titizlikle yürüttüğü bir işlemdir. Hem estetik açıdan hem de hastanın rahatlığı oldukça önem taşır. Metalin gevşek olmaması, çene yapısına tam oturması gerekmektedir.

Bu işlem yeterince dikkatli yapılmazsa kısa sürede hasta tekrar şikayetler ile hekime başvurmak zorunda kalır. Aylar süren ağrılar, durmayan ağız içi kanamalar implantın iyi yerleştirilmemesinden kaynaklı sorunlar arasında yer alır.

İmplant diş tedavisi ne kadar sürer?

İmplant tedavisi acı verir mi?

İmplant her yaşta uygulanabilir mi?

Bütün dişlere implant yaptırmak mümkün mü?

İmplant sonrası buz tedavisi ne kadar sürer?

İmplant nasıl çıkartılır?

İmplant tedavisinden sonra beslenme nasıl olmalı?

İmplantoloji Uygulamalarımız

Bir Günde İmplant

İmplant Destekli Köprü

All on 4 Tekniği

İmplant Destekli Protez

Randevu Al