fbpx Skip to main content

İmplant Destekli Protez

Implant destekli protezlerle konforlu ve sağlam bir gülüşe kavuşun! Kalıcı ve doğal görünümlü dişler için hemen randevu alın, yaşam kalitenizi artırın!

444 39 77

İmplant uygulaması, diş eksikliği olan ya da tamamen diş eksikliği olan hastalarda uygulanan bir yöntemdir. Yeterli diş kemiği yapısı olan hastalarda bu işlem rahatlıkla uygulanabilir. İmplant üzerine yapılacak kaplama hastanın isteği doğrultusunda çeşitli materyallerden yapılabilir.

Hareketli Diş Protezi Kullanımı

Hareketli diş protezleri kullanmak biraz zaman alabilir. Ancak sabırlı olduğunuz ve kararlı olduğunuz takdirde rahatlığına varacaksınız. Takıp çıkarılabilen protezler ilk bir ay dişe adaptasyon süreci olarak görülür. Bu süre içerisinde kararlı olup kullanmaya devam etmelisiniz.

Yeni dişlerinize alışma sürecinde bazı kelimeleri söylemekte zorlanabilirsiniz. Bu korkulacak bir durum değil. Dişiniz ile yanak, dil, dudak uyumunun sağlanamamasında kaynaklanabilir.

Alışma sürecinde protezini temizledikten sonra geri takmanız önerilir. Diş etinin yeni proteze oturması, alışması sürecinde sık sık çıkarmanız tavsiye edilmez. Ancak sonraki süreçlerde yatarken dişleri çıkarmanız diş etinin dinlenmesi açısından iyi olacaktır.

Hareketli Dişe Yapıştırıcı Kullanılır Mı?

Yapıştırıcı kullanmak hekimlerce pek önerilen bir durum değildir. Ancak bazı hastalar için kullanılması gerekebilir. Uzun süre kullanıldığında diş etine zarar verebilir.

İmplant Destekli Protezin Avantajları

Her şeyden önce kayıp dişler insan psikolojisini ve sağlıklı beslenmesini önler. Oluşan boşluklar, doğala en yakın ve kullanışlı malzemelerle doldurulmalıdır. İmplant destekli protezler de bu uygulamalardan bir tanesidir. Birçok avantajı vardır. Bunlardan bazıları:

  • Diş kemiğinin erimesini önler.
  • Estetik görünüme kavuşturulur.
  • İmplant destek alınarak yapıldığı için çiğneme gücü daha kuvvetli olur.
  • Temizlemesi oldukça basittir.
  • Dişlerde oluşan çarpıklığı düzeltilebilir.
  • Diş renginin ve diş üzerinde oluşan lekelerin önüne geçer.
  • Geleneksel protez işlemlerine oranla daha küçük boyutlarda hazırlanır.
  • Bu da ağızla uyumunu kolaylaştırır.

İmplant Destekli Protez Uygulaması

Bu işleme başlamadan önce hastada kaç diş kaybı olduğu tespit edilir. Ardından çene yapısı ve çene kemiği yüksekliği uygunluğu baz alınır. Tek bir dişe uygulanabileceği gibi tam diş kaybı olan hastalar da bu uygulamadan faydalanabilir.

İmplant için gerekli koşullar oluştuğu takdirde uygulamaya geçilebilir.

Hasta implant üstü protez için hareketli yada sabit implant yöntemlerinde bir tanesini seçer.

Hareketli diş protezleri: Hareketli diş protezi, diş durumuna ve malzemeye göre;

  1. Klasik Parsiyel Protezler: Halk dilimde çengelli protez olarak da bilinir. Hastanın ağzında kalan dişlerle kroşe (çengel) tutturulması ile yapılan bir işlemdir. Takıp çıkartma işlemi oldukça kolaydır.
  2. Hassas Bağlantılı Protezler: Bu işlemde, hastanın doğal dişlerine tutucu işlem yapılır. Klasik parsiyel protez gibi kroşe(çengel) yoktur.
  3. Tam Protezler: Genel kullanılan adı takma diştir. Bu yöntem tam diş eksikliğinde kullanılan bir yöntemdir. Hastanın dişleri basit şekilde takıp çıkarılır. Diş kemiği yüksekliğine ve hacmine göre zaman zaman düzeltme gerektirebilir.
  4. İmmediat Protezler: Cerrahi işlem gerektiren dişlerde uygulanır. Hastanın tüm dişleri kaybedilmişse yahut çekilmek zorunda ise bu işlemler yapılır ve ardından müdahale edilir. İmplant yapılacak dişlerde, geçici protez olarak kullanılır.
  5. Diş Üstü Protezler: Çekilmesi düşünülen doğal dişlere tutucu görevi üstlenen, tutucuların dişin içinde olduğu hareketli protez çeşididir.
    İmplant destekli sabit protezler:

Bu uygulama, diş kemiğine yerleştirilen implantların üzerine sabitlenerek gerçekleştirilir. Hareketli protezler gibi takıp çıkarma işlemi sıkıntılı değildir. Zirkonyum kaplama, porselen kaplama gibi metaller kullanılarak diş yüzeyi yapılır.

İmplant Destekli Protez Fiyatları

Fiyat konusu yapılan işleme göre değişiklik gösterir. Kaç adet diş yapılacağı, hangi işlemler gerektiği, kullanılan malzeme çeşitliliği ve kalitesi, cerrahi müdahale gerekli olup olmadığı gibi sorular ilk muayenede tespit edilir. Sonrasında hekim tarafından fiyat bilgisi size söylenir. Kişiye özel fiyat almak için aşağıdan bize ulaşabilirsiniz.

Randevu Al